Коледният дух на Берлин

ЕЗИКОВА ВАКАНЦИЯ ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ В ГЕРМАНИЯ

Коледният дух в Берлин през декември се усеща навсякъде – по украсените улици и витрини на магазините, из коледните базари, с които изобилства столицата, в парковете и по всеобщото празнично настроение, обхванало хората и града.

Eдин нестандартен начин да усетите немската Коледа е езиковата ваканция в Берлин. Всеки декември German Language School посрещат хора от цял свят, записали се за коледно-новогодишни езикови ваканции. Освен коледната атмосфера в столицата, причина за това е и страхотният кампус на GLS с площ от 16 000 кв. м., включващ 2 хотела, 66 светли класни стаи, 2 ресторанта, 50 апартамента и 72 хотелски стаи.

И всичко това е разположено в прекрасен парк в самия център на Берлин, в много модерен квартал, с много паркове, магазини, барове, бутици в близост.

ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ

Езикова ваканция в Берлин

от ‎€435

02/451 16 31 ОБАДЕТЕ НИ СЕ!

Езикова ваканция в Берлин през декември

Обучение: курс по общ немски език

Курсовете започват всеки понеделник. Налични са всички нива (без напълно начинаещи за стандартен 30+, полуинтензивен и интензивен курс). Часовете са по 45 мин. Групите са с големина 8-12 души, а при интензивните курсове – 3-8  ученици. Всички курсове са придружени от допълнителни дейности в Берлин и екскурзии през уикендите до места като Дрезден, Потсдам, Лайпциг.  Стандартният курс включва 20 учебни часа седмично. Цената е 195 € за 1 седмица.

Настаняване: нискобюджетни студиа

Предлаганите студиа са единични, оборудвани с кухня, собствена баня, спално бельо и кърпи, WiFi, а разстоянието до GLS e 30 минути. Цената за 1 седмица е 240 €.

Курс по общ немски език

195на седмица
 • 20 учебни часа
 • Уроци по 45 минути

Нискобюджетни студиа

240на седмица
 • Оборудвани с кухня, собствена баня
 • Единично студио
 • Записване (без такса за регистрация)
 • Тест за определяне на ниво, сертификат
 • Обучителни материали
 • Достъп до WiFi в сградите на университета, достъп до интернет стаята на GLS
 • Допълнителни дейности след часовете
 • Парола за достъп до общността на GLS: www.gls-community.de
 • Такса за летния сезон 25-ти – 17-ти август, 2018: 40 € / седмично
 • Градски транспорт и входни такси
 • Трансфер от летището:  60 € в една посока (такси: приблизително 30 €)
 • Застраховка: 10 € / седмично

При споделени апартаменти и при нискобюджетни студиа има възвръщаем депозит между 100 и 200 € и невъзвръщаема такса за почистване – 30 €. Обяд и вечеря в ресторанта на GLS:140€ /седмично.

Какво можете да видите през декември в Берлин

Коледен базар в музей Bröhan
9 и 10 декември 2017

Коледният базар в музей Bröhan е специален, заради  художниците и артистите от квартал Charlottenburg, които продават своите произведения там.  Базарът е малък и некомерсиален – ръчно изработените изделия са чудесни коледни подаръци, а греяно вино, сладкиши, наденички и други храни задоволяват апетита.

Коледен базар в двореца Charlottenburg
27 ноември – 26 декември 2017

Пред величествения дворец Charlottenburg, повече от 250 търговци предлагат коледна украса и храни. До оранжериите има различни забавления за децата – исторически и носталгични атракциони като виенско колело, въртележки, влакчета.

Коледен базар в мемориалната църква в Charlottenburg
27 ноември 2017 – 7 януари 2018

Коледният базар до мемориалната църква на  Кайзер Вилхелм в Breitscheidplatz приветства посетители на повечеот 100 красиво декорирани щандове и 70 различни атракциона. През уикендите дядо Коледа раздава подаръци от малката си къща до елхата. На базара се предлагат германски и австрийски деликатеси и напитки.

Коледен базар в Schlossplatz в Köpenick
15 – 17 декември 2017

Коледният базар в Schlossplatz е разположен в стария град на Берлин – Köpenick. Павираните улици и бароковият дворец създават особено очарователна атмосфера. На коледният базар може да се насладите на традиционни изделия на изкуството, коледни храни, мизика и още много други.

Коледно родео – дизайнерски базар
9, 10  декември 2017

Коледното родео е един от по-нетрадиционните базари . Провежда се в Kühlhaus. Предлагат се  необичайни дизайнерски продукти, включващи различни декорации, ръкоделия, електронна музика, улична храна.

Коледен базар в Gendarmenmarkt
27 ноември – 31 декември 2017

Базарът е разположен на един от най-красивите площади в Берлин и предлага ръчно изработени изделия, храни и забавления. Посетителите могат да наблюдават как артистите изработват своите ръкоделия. Хор ще изпълнява класическа, джаз и госпел музика всеки ден, а жонгльори и огнени артисти ще забавляват посетителите.

Коледен базар Lucia в Kulturbrauerei
27 ноември – 23 декември 2017

Базарът е кръстен на богинята на светлината Lucia, помещава се в сградата на бивша пивоварна от 19-ти век и се фокусира на продукти и храни от Скандинавия. Могат да се видят различни съоръжение, използвани за борба със студа и различни огнени и светлинни арт инсталации. За децата има трамплини, рицарски замък, въртележки, а вечерите дядо Коледа посещава базара, раздава сладкиши и приема коледни желания.

Коледен базар в Domäne Dahlem

9, 10 + 16, 17 Декември 2017

Базарът е в живописния открития музей на земеделието и органична ферма Domäne и е чудесно преживяване за цялото семейство. Посетители имат досег до животните във фермата и се чувстват по-близо до природата. Предлагат се разнообразни храни и напитки и ръчно изработени продукти.

Коледна градина в Берлин

16-ти ноември 2017 – 7-ми януари 2018

През ноември и декември ботаническата градина в Берлин се превръща в ярко оцветена зимна приказка с магически дървета, светлинни скулптури, 3D фигури и различни светлини. В градините има и уютни камини с кулинарни изкушения и ледена пързалка.

Коледен речен круиз “Radiant River Boat”

Пътуване в Берлин на осветен кораб преди Коледа като могат да се видят някои от основните забележителности като моста Oberbaum, Райхстага, квартал Николай, Острова – музей Island, двореца Bellevue и др. Включено е и коледно меню.

Дати: 7 декември, 14 декември и 21 декември 2017,

Начало: 17:00 ч.

Продължителност:3 часа

Цена: за възрастни – 26 €

Еко коледен базар в Sophienstraße

9 и 10, 16 и 17 декември 2017

Базарът се фокусира  на екологични и органични продукти и храни. Екологични организации, артисти и дизайнери с екологични виждания предлагат интересни коледни подаръци, органични наденички, вегански ястия и греяно вино.

Коледен базар на Alexanderplatz

27 ноември – 26 декември 2017 (ледена пързалка и парти къща до 31-ви декември)

Коледният базар на Alexanderplatz е от най-оживените в сърцето на Берлин. Продават се традиционни продукти, храни и напитки. Има ежедневна увеселителна програма,  атракциони за децата, включително виенско колело и ледена пързалка. Специално за базара е Коледна пирамида с повече от 5000 светлини.

Holy Shit Shopping Коледен базар

16 и 17 декември 2017

Това е един по-различен коледен базар, който очарова с модерността си – ръчно изработени предмети, бижута, мода, комикси и музикални записи. За един уикенд 340 художници, дизайнери и креативни хора предлагат продуктите си на Арена Берлин, докато диджеи пускат електронна музика като фон.

Коледен базар “Зимна мечта в Alexa”

27 ноември – 23 декември 2017

Коледният базар “Зимна мечта” е изпълнен със забавни атракциони (влакчета, въртележки, кула, влак на ужасите, виенско колело и много други забавления). Естествено се предлагат и германски деликатеси, напитки и разнообразни коледни подаръци.

Коледен базар Opernpalais в центъра

27 ноември – 26 декември 2017

Базарът е разположен в центъра на Берлин и предлага декорации, храна и забавление. Художници и занаятчии предлагат своите произведения(ръчно изработени играчки, дърворезби, свещи и др). Интересното е, че посетителите могат да наблюдават как работят по време на самия базар. Забавлението е подсигурено с коледна музика, разнообразие от храни и напитки и  исторически увеселителни атракциони.

Коледен базар на Potsdamer Platz

3 ноември – 31 декември 2017

Базарът е в австрийски стил с дървени колиби, в които посетителите могат да наблюдават занаятчиите или да си купят традиционни германски и австрийски деликатеси. За забавление са осигурени ледена пързалка и писта за шейни. През уикендите има и жива музика.

Централен офис

Нашият офис работи за вас от понеделник до петък

Контактна форма

Свържете се с нас

Нашите оператори са готови да резервират вашата почивка!

Обади се сега!

Изпрати ни е-mail

Изпрати ни e-mail с детайли и въпроси за избрания курс.

Пиши ни сега!