КАК ДА ПРЕКАРАМ ЛЯТНАТА ВАКАНЦИЯ

Детски езиков лагер в Пирин планина!

Не оставяйте децата ви да прекарат лятната ваканция пред компютъра вкъщи. А и най-много спомени остават от детските летни лагери. Чист въздух, много развлечения и екскурзии в планината, плаж в минерален басейн, опознаване на българските традиции и култура. И занимания по английски език, за да бъде ваканцията освен забавна и полезна.

ЛЕТЕН ЕЗИКОВ ЛАГЕР В БАНСКО

За ученици от 10 до 16 години
I смяна: 16.07 – 23.07.2017 г.

II смяна: 23.07-30.07.2017 г.

Пакетна цена на дете за седмица (7 дни):
525 лв.
При записване  за избраната смяна се заплаща 50% аванс от стойността на пакета.

Краен срок за записване и заплащане на пълната такса: 01.07.2017 г.

Летен лагер в Банско
В басейна в Добринище
На път към Вихрен

Заниманията по английски език: програма My English Summer

Обучението се провежда по програмата My English Summer. Програмата е съобразена с ваканционното настроение на децата. Специално подготвени езикови игри и дейности, съобразени с интересите на децата и тийнейджърите, превръщат заниманията в приятно и по-различно преживяване в забавна и спокойна атмосфера. Обучението се осъществява от квалифицирани преподаватели на Училища ЕВРОПА с голям  педагогически опит и подход.

За хотел “Чичин”

Хотел “Чичин” се намира в тиха и спокойна част на гр. Банско, на 500 метра от центъра и от живописната стара част на града.

На ваше разположение са тринадесет двойни стаи (шест от които с възможност за допълнително легло) и пет апартамента (4 легла). Всяка стая е оборудвана с мини бар, телефон, TV с кабелна телевизия, интернет порт, сешоар в банята.

Чичин е прочут сред гостите на Банско със своята механа (60 места) с градина , в която може да се насладите както на местните и традиционни български ястия, така и на автентичния бански фолклор.

За гостите си хотелът предлага възстановителен център, който включва: басейн с джакузи, сауна, парна баня, фитнес зала, зала за масажи, зала за СПА процедури (възстановителни масажи, ваната на Клеопатра, шоколадова терапия и др.) и зала с билярд и тенис маса.

Домакините от “Чичин” са дългогодишни партньори на Училища ЕВРОПА в организирането на летни езикови и зимни ски лагери в Банско и винаги подхождат със специално внимание и типично за банскалии гостоприемство към малките си гости.

Хотел Чичин
Хотел Чичин

За учебния център на Училища ЕВРОПА в гр. Банско

Училища ЕВРОПА - Банско
Училища ЕВРОПА - Банско

Училища ЕВРОПА® отварят врати в Банско през 2016 година.

Учебната база се намира на улица „Тодор Александров“ и разполага с всичко необходимо за съвременното чуждоезиково обучение, като осигурява приятна и творческа атмосфера в учебните часове.

Висококвалифицираните преподаватели, които работят тук и използваните учебници и помагала от световноизвестни издателства в сферата на чуждоезиковото обучение, са гаранция за качеството на получаваното образование.

Училища ЕВРОПА – Банско са одобрен регионален център за подготовка за изпитите на Cambridge English Language Assessment.

Съвременният свят, в който живеем, често се определя като общество на знанието. А в едно общество на знанието ученето през целия живот е основен фактор за развитие на успешна кариера и пълноценно развитие на личността.

Целта на програмата My English Summer  е да помогнем на децата да затвърдят и надградят знанията и уменията по английски език.

 

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Летен лагер в Банско!

Социално-културна програма

ПОЛУДНЕВНИ ЕКСКУРЗИИ

Pазходка и разглеждане на гр. Банско – мемориал „Паисий Хилендарски”, музей „Н. Вапцаров”, Веляновата къща

Посещение на минерален басейн в Добринище – комплекс „Алфа”  или в с.Баня (в зависимост от времето).

Екскурзия до с. Горно Драглище и разглеждане на занаятчийската работилница „При Дешка” .

Работилницата е оборудвана с  автентични ръчни оръдия на труда за преработка на вълна и превръщането и в сувенир. Децата имат възможност сами да изработят традиционен сувенир / подарък/  от естествени материали. Също така учениците ще участват в приготвяне и дегустация на традиционни вкусотии по рецептите на бабите от района, с подарък записана рецепта за спомен.

Посещение на информационен център „Пирин – национален парк“, гр. Банско. Центърът  разполага с прожекционна зала и постоянна експозиция, пресъздаващи богатия растителен и животински свят в Пирин, двор с кътове за игри.

Курс за първа помощ в планината, опъване на палатка, палене на огън с кремък – организиран със служители на ПСС.

ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ

Екскурзия с водач до хижа Вихрен

Екскурзията включва освен похода с планински водач, беседа за Национален парк „Пирин”, за различните видове защитени и лечебни растителни видове и животни; интерпретативни игри и наблюдение на птици. Маршрутът минава през Байкушевата мура – най-старото иглолистно дърво в България, стига до хижа Вихрен, след което има преход до езеро Окото (30 минути от х. Вихрен). Предвиден е естествено и пикник сред природата.

Как да запиша детето си за лeтен езиков лагер в Банско?

Записването става с попълване на приложен формуляр и внасяне на 50% депозит от стойността на пакета. Този депозит е част от общата такса и се приспада при осъществяване на крайното плащане. За първа част от плащането се счита депозитът, дължим в деня на записване. Плащането на таксата става по банков път  по сметката на Юръп Гоу. Също така, може да запишете детето за лагер в базата на Училища ЕВРОПА, в която то учи. За повече информация се обръщайте към управителите и директорите на всяка база на Училища ЕВРОПА.

Как се разпределят децата в групите по английски език и какво представлява обучението?

Децата ще бъдат разпределени в групи според тяхното ниво на владеене на езика и възраст. Обучението ще се провежда в учебния център на Училища ЕВРОПА в гр. Банско. Предвидени са 4 часа обучение по 40 минути. Преподавателите са професионално обучени и напълно ангажирани в целта да развият езиковите умения на всеки обучаем в приятелска и спокойна атмосфера.

Какви са условията на настаняване?

Настаняването е в три звезден хотел, като е осигурен пълен пансион – закуска, обяд и вечеря. Условията в хотела са ни добре познати от предишни летни лагери и са чудесни, а кухнята е типично българска – питателна и здравословна.  В хотела децата през цялото време на престоя си ще бъдат придружавани от преподавател от Училища ЕВРОПА.

Какво ще правят децата след учебните занимания?

След заниманията по английски език децата имат богата социално-културна програма, включваща полудневни екскурзии в Банско, до басейна в Добринище, занаятчийска работилница в с. Горно Драглище, парка в гр. Белица, както и една целодневна екскурзия до хижа Вихрен с планински водач. По време на извънкласните мероприятия децата ще бъдат придружавани от преподаватели от Училища ЕВРОПА.

Има ли постоянен надзор през деня и след лягане в хотела?

Децата ще бъдат придружавани от преподаватели на Училища ЕВРОПА, които ще бъдат непрекъснато с тях.

Детето ми трябва да приема всеки ден лекарства. Има ли кой да контролира това?

Необходимо родителите да подготвят схемата на прием на лекарствата и да ги предадат на придружителя, който ще контролира детето при приема на медикаментите. На децата не се разрешава да държат лекарства в стаите си.

Мога ли да звъня на детето си по телефона и да го чувам по всяко време?

През цялото време на престоя ще имате връзка с децата си, както и с преподавателите от Училища ЕВРОПА, придружаващи децата.

Веляновата къща
Байкушевата мура
Поход към хижа Вихрен

Дрехи

 • бельо
 • пижама
 • къси панталонки
 • фланелки с къс ръкав
 • фланелки с дълъг ръкав
 • дълги панталони (дънки или джинси)
 • пуловер или жилитка с дълъг ръкав
 • яке
 • чорапи
 • бански, шапка за плуване
 • спортни обувки или удобни за ходене в планината
 • джапанки
 • спортна шапка
 • Дъждобран (непромокаемо яке) с качулка

Тоалетни принадлежности

 • Сапун
 • Шампоан/балсам
 • Четка  и паста за зъби
 • Гребен/четка за коса
 • Спрей против насекоми
 • Слънцезащитен крем с висок фактор

Неща по избор:

 • Книги четене
 • Дневник

Джобни пари по усмотрение на родителите /не повече от 50 лв./– Могат да бъдат предадени на учителите в пликове.

Не се препоръчва децата да носят със себе си скъпи електронни устройства. Екипът на лагера не носи отговорност за счупване или изгубване на подобни вещи както и при  изгубен или забравен телефон.

Централен офис

Нашият офис работи за вас от понеделник до петък

Контактна форма

Свържете се с нас

Нашите оператори са готови да резервират вашата почивка!

Обади се сега!

Изпрати ни е-mail

Изпрати ни e-mail с детайли и въпроси за избрания курс.

Пиши ни сега!

Пишете ни за повече информация, конкретни оферти и детайли за различните курсове

Име и фамилия (задължително)

Email (задължително)

Телефон (задължително)

Дестинация и курс

Текст