Летен езиков лагер Рибарица 2018

Време е за ваканция!

Летният езиков лагер в Рибарица тръгна като по вода, както се пошегуваха някои зевзеци, с доста дъжд, но и с много настроение. Смръщеното небе не успя да помрачи нито красотата на зеления рай на България, нито доброто разположение на духа на 72-те деца от различни градове в страната, събрали се тук, в описания с възторг от Вазов Тетевенски край.

Неделята общо взето премина в глъч и хаос – децата бяха настанени в двойни и тройни стаи в терасовидно разположения хотел и след кратки запознанства помежду си преминаха в режим на разузнаване. Което наложи бързичко да бъдат заключени някои странични входове на хотела, а тийм лидерите трябваше да положат усилия да успокоят нетърпението на децата да разучат всичко наоколо веднага.

 

Вечерта завърши с приятна изненада за Кристиян от Добрич, който имаше рожден ден и беше поздравен от Europe Go, Училища ЕВРОПА и хотел Рибарица, както и с Happy Birthday от всички стари и нови приятели в езиковия лагер.

 

Утрото след излелия се дъжд, какъвто може да се види само в Балкана, отново беше сумрачно, но гледката от терасата пред хотела те хваща за гърлото, а въздухът те замайва със свежестта си и ухание на гора – разбираш в един момент какво означава да дишаш.

Време е за първите занятия по английски език. Децата са разделени по нива и е време да видят какво са измислили методиците на Училища ЕВРОПА. Врабчета, Таралежи и Лъвчета залягат над първите практически занимания по езика.

Идва време и за първата разходка – засега по шосето, виещо се край река Бели Вит, както и самото село Рибарица – според Уикипедия – най-дългото село в България.

Зелено, зелено, зелено. Това може да се каже за околния пейзаж. Върховете са замъглени от изпаренията след обилните дъждове и създават усещане за нещо магично – това е всъщност обичайното усещане за всеки, стъпил тук.

Време е и за бойни изкуства – стрелбата с лък е в кръвта на всеки българин, а момичетата по нищо не отстъпиха на момчетата.

ГАЛЕРИЯ