Лятна езикова ваканция Малта 2018 – част I

Текст и снимки: Цветанка Радованова

Групата за езиковия лагер в Малта 2018 благополучно кацна на острова в събота и всички вече са готови за приключения.

Сутрин се провеждат езиковите занимания, а следобедът е определен за разходки, екскурзии, мероприятия и плаж, разбира се.

Рибарското селище Маршашлок ни очакваше с току що извадените мрежи и пресния улов на всякакъв вид риба и миди. Пазарчето, разположено до кея, предлагаше всичко, за което се сетите.

Ароматът на риба се смесваше с аромата на пресни подправки. Плодовете и зеленчуците изглеждаха великолепно! Не бяхме виждали толкова големи смокини. Колкото яйце, че дори и по-големи и сочни.

Вълнението беше по-голямо, когато се изправихме пред величествената гледка на природния феномен the Blue Groto. Всички притихнаха и дори забравиха да снимат.

А морето отгоре изглеждаше още по-синьо. 50 нюанса, които успяхме да видиме отблизо като си наехме лодка. Така се потопихме в дебрите на пещерата. Страхотно преживяване! Заслужава си да опитате и Вие! Next time!

Естествено, имаше и плаж – може ли човек да издържи при вида на тази прозрачна, омайно синя вода.

След вечеря пък се разходихме в St. Julian, където си харесахме по една яхта. Имаше за всеки . Избор голям. St. Julian гъмжеше от млади хора, предимно туристи, дошли да се забавляват на това райско и гостоприемно кътче!

ГАЛЕРИЯ