Лятна езикова ваканция Малта 2018 – част II

Текст и снимки: Цветанка Радованова

Ден 3. След входящ тест ни разделиха по групи и нива. Оказахме се в нива по-високи от тези в училища Европа! Добре сме се трудили значи през всичките години! Hard work always pays off! Усилията и средствата не са били напразно. Групите са силно интернационални: французи, италианци, испанци, белгийци (в еуфория от снощната победа над Япония), руснаци, естонци, много унгарци и още една група от България. Аржентинските ни приятели още не са дошли. Другата седмица ги очакваме. Толкова познати и усмихнати лица отвсякъде, че имаме усещането, че не сме напускали острова.

Все пак сме във ваканция и ученето си има граници! Време е за Fun and Splash във водите и атракционите на аква парка. Разхладете се с нас и усетете тръпката на скоковете от трамплина.
Вечерта отново се разходихме из Сан Джилиън и похапнахме сладолед Gelatto в едно от най-популярните места. И така приключи ден 3.

Ден 4. Валета ни очакваше по-слънчева от всякога. Входът към столицата е достъпен само за пешеходци. Един километър на дължина и 600 метра ширина, заобиколена от 3 страни от морето. Това е Валета. Тук всяка сграда е с дълголетна история. Където и да застанеш гледката е внушителна.

Almost 40 degrees in Valetta! Всеки търсеше разхлада. Завидяхме на това малко дете за възможността да си играе с фонтаните! Ние не останахме по-назад, но трябваше да не се намокриме до кости, тъй като нямаше да ни пуснат в магазините.
Вечерта завърши със спорт и гледане на инфарктния мач Англия – Колумбия на голям екран непосредствено до спортните игрища. Спете спокойно. Англия победи.

Днес следобедът ни бе свободен от дейности и затова решихме да отидем на плаж в St George’s bay, тъй като е близо до центъра, а и молът е наблизо – за тези, които се изморят от плаж.

Вечерята ще се помни дълго… много приятелски ни посрещнаха в Shoreditch, заведението с най-вкусните бургери и палачинки в района. Останахме приятно изненадани, когато ни посрещнаха на входа на български език ” Добре дошли”. Познаваха българската кухня и имаха добри впечатления от българите. След обилната храна решихме да отворим такова заведение и в България. Очаквайте кога и къде! Всички сте поканени!

Липсвахме ли ви през уикенда? Не, не сме се загубили в Малтийските потайности! Но време не ми остана да споделя всичките приключения.

Снимката е от увеселителния парк в Слима. Насладете се и вие! Когато си на върха е страшно, но славно и запомнящо се! Enjoy the music ride!

Цял ден на Синята лагуна на малкото островче Комино! Лазурната вода и невероятната гледка създават неповторимо настроение и емоция.

А ето, че вече сме на плаж в Мелиеха, един от най-красивите и популярни пясъчни плажове! Героите са уморени, а и няма възможност за скокове или водни спортове. Или….просто им се наситихме.

А вечерта ……игра на боулинг и разходка в St. Julian. Oт утре на училище. Time flies.

Ученето си е учене, започва рано и свършва бързо. Следва още един слънчев ден изпъстрен с хубави емоции на едно райско кътче. Не случайно и името е избрано Paradise beach.

ГАЛЕРИЯ