Летен езиков лагер в Пампорово 2019

 

Походи, спорт, игри и забавен английски

Очаква ни едно страхотно лято с Europe Go и Училища ЕВРОПА. Този път в сърцето на Родопите. Походи в планината, занимания по ориентиране и планинарство, спортни турнири и състезателни игри, плуване в закрития басейн, нови приятелства, надграждане на познанията по английски език, възпитаване на любов към природата, изграждане на характера, лидерски качества и повече  самостоятелност.

Децата в лагера са разделени на три възрастови групи: 8-10 години, 11-13 години и 14-17 години, като заниманията във всяка група са съобразени с възрастта и интересите на децата.

Училище по планинарство

Планината е естествената среда за личностно израстване и формиране на характера. По време на предвидените походи до местността “Студенец” и прочутата скала “Невястата” опитни планински водачи ще изнесат лекция по планинарство и ориентиране, първа помощ, организиране на бивак – умения, важни в живота и в XXI век. В нашите летни лагери обръщаме особено внимание върху изграждането на лидерски качества, на общуването и приятелството, на любовта към природата.

Въжена градина

Смелост, ловкост, координация и баланс – всяко дете има нужда да развива тези умения. А когато това е под формата на игра, със състезателен характер, всичко става по-лесно. На територията на хотелски комплекс “Орфей” има изградена въжена градина с 14 различни по вид и трудност елементи и 30 метров алпийски тролей. Преминаването през алпийските съоръжения се провежда под наблюдението и напътствията на професионален инструктор.

Спорт, плуване, игри

Спортът заема важно място във всекидневната програма на лагера. За нас е особено важно да възпитаваме у децата отборен дух и работа в екип. Предвидени са различни спортни занимания по интереси. Децата ще се забавляват в закрития басейн на хотела, разполагащ и с детска секция по график, под надзора на квалифициран спасител, предвиден е и турнир по футбол на малки вратички. В отборните състезания и занимателни игри се стремим да възпитаваме силните страни  в характера на всяко дете.

Пейнтбол и игри

В непосредствена близост до хотелски комплекс “Орфей” е изградено стрелбище със 7 мишени, 2 кръга и 5 макета на диви животни, скрити в гората. Отборната игра представлява преминаване по определено трасе и обстрелване на мишени за време и точни попадения. „Намери съкровището” е друга игра със състезателен характер, провеждаща се в пресечена местност с предварително подготвени маршрути.

Общуваме на английски!

Езиковите проекти и предизвикателства, подготвени от методическия екип на Училища ЕВРОПА®, помагат за затвърждаване и развитие на комуникативните умения по английски език на децата.Ние се опитваме да развиваме лидерските умения на децата, като заниманията ни са с насоченост за развитие на личностните им качества и самоусъвършенстването им. Децата се насърчават да общуват на английски език – както във всекидневните сутрешни занимания, така и в спортните игри и по време на разходките в планината.