Синьо лято в Тасос

Летен морски лагер

За деца на 8-17 години

15 – 22 август 2023 г.

Изкарайте едно страхотно синьо лято на гръцкия остров Тасос. Съчетанието от море и планина, отдих и забавления гарантира запомнящи се изживявания и събиране на прекрасни спомени. Програмата е наситена с приключения, изкуства, състезания, спорт, игри и обучения, музикални вечери, аниматорски програми и карнавали.

Обадете ни се: 02/451 16 31

Лятна ваканция на остров в Егейско море

Където синевата на морето прегръща зеленината на боровете…

“Питсас камп” е иновативен образователен и спортен лагер на остров Тасос. Децата се учат да бъдат самостоятелни, да оправят сутрин леглата си и да поддържат чисти стаите. Осигурена е богата програма за целия престой на острова. Всеки ден тук се предлагат разнообразни занимания по футбол, волейбол, баскетбол, спортна стрелба, стрелба с лък, походи до природни и културни забележителности, уроци по гмуркане или конна езда. Провеждат се целодневни екскурзии с цел представяне културата на острова – фолклор, занаяти и местни обичаи.

Остров Тасос се намира в северната част на Егейско море, на около 20 км от Кавала. Богат на история, култура, природа и гостоприемство, Тасос предлага невероятна комбинация от планина и море. Над пясъчните и скалисти плажове и безкрайното, синьо море се издигат вековни зелени гори от бор, кипарис и маслинови дръвчета, сред които се намира и лагерът „Питсас камп“.

Питсас камп

Лагерът се намира сред красивата природа на остров Тасос в близост до селцето Прино. Чудесно съчетание между планина и море.  Децата се настаняват в къщички с различен брой двуетажни легла – от 8 до 13.  Всяка къщичка разполага със санитарен възел – баня и тоалетна. Лагерът разполага с огромен, ограден двор с площ около 90 декара, с футболно, волейболно и баскетболно игрище, открит театър с пълно аудио и светлинно оборудване, голям басейн.

Децата се настаняват в новопостроени къщички с керемиден покрив, двуетажни легла и отделни шкафчета, по 8- 13 в къщичка.

Тоалетни, душове, умивалници отделно за момичета и момчета. 24 часа течаща топла вода.

Кухня и площ за хранене с най- високите хигиенни стандарти. Балансираната и здравословна диета е от първостепенно значение за лагера Pitsas Camp. Всички ястия са приготвени с чудесна кухня, от висококвалифициран персонал, с модерна техника и свежи, екологично чисти и внимателно подбрани материали. Разнообразно, висококачествено, меню от четири хранения дневно съобразени с всяко изискване и вкус.

Напълно оборудвана амбулатория в лагера.

Футбол, Хандбал, Баскетбол, Волейбол, Тенис, Плажен волейбол, Плажен тенис, Стрелба с лък, Батут, Хокей на трева, Стрелба, Тенис на маса, Бадминтон, Шах, Мини голф, Конна езда, Плуване, Гмуркане

Два амфитеатъра с пълно светлинно и звуково оборудване.

Насладете се на уникалните мигове на приключение и дейности в специално създадения развлекателно-приключенски парк в Питсас камп. Спорт, забавление и тренировки в най-приятната обстановка до сега. Опитайте се да балансирате, да се катерите и да се наслаждавате на приключението в една напълно обезопасена среда.

Забавленията

Забавлението е основният компонент от детските летни ваканции. С музика, състезания, танци, представления и пътешествия, театър и карнавални нощи, филми и куклено шоу Питсас камп предлага веселие и забавление на лагерниците, като им се дава възможността да представят своя собствен талант.

Изкуства: Духът, както и тялото се нуждае от упражнения за израстване и развитие. Pitsas Camp предлага голямо разнообразие от дейности в областта на изкуството, които мотивират и насърчават въображението. Лагерът предоставя възможност за избор на артистични занимания: Театър, Музика, Живопис, Пеене, Танци, Занаяти

Море и басейн: Чудесни плажове, синьо море и уникални водни игри – разположени съвсем близо до лагера, превръщат плуването в едно невероятно и незабравимо преживяване. Забавленията продължават в басейна с много игри, гмуркане и състезания. Организирано е училище по плуване и гмуркане.

Забавления: Конкурси, песни, театрални вечери и карнавали. Кино клуб, куклени представления, клоуни и дискотека. Много забава и радост за нашите деца, безкрайни възможности за развиване на таланта.

Развлекателно-приключенски парк: Насладете се на уникалните мигове на приключение и дейности в специално създадения развлекателно-приключенски парк в Питсас камп. Спорт, забавление и тренировки в най-приятната обстановка до сега. Опитайте се да балансирате, да се катерите и да се наслаждавате на приключението в една напълно обезопасена среда.

 • Катерене
 • Хоризонтална стълба
 • Греда за балансиране
 • Надуваем замък

Спортни занимания

Целта на спортната програма в лагера е чрез индивидуални и отборни спортове, децата да развият отборен дух, честна игра и уважение към противника. Спортната програма е адаптирана според възрастовите групи на децата. В лагера има условия за: Футбол, Волейбол, Баскетбол, Тенис, Тенис на маса, Плажен волейбол, Плажен тенис, Стрелба с лък, Батут, Хокей на трева, Стрелба, Бадминтон, Шах.

Туризъм: Контактът с природата и опазването на околната среда е основната цел на нашия лагер. Планините на Тасос предлагат превъзходни трасета за уникални маршрути. Провеждат се целодневни екскурзии, за да могат децата да научат повече за историята, културата и да се насладят на красотата на острова.

Плуване: Мечтаните плажове, повечето от които са наградени със син флаг и са в близост до Питсас камп, превръщат плуването в морето в едно уникално, очарователно преживяване. Забавлението продължава и край басейна с безкрайни игри, състезания, гмуркане, дневни и вечерни партита в басейна. В лагера има и академия по плуване за по-малките и уроци по гмуркане, които се харесват на всички.

ВремеЗанимания
08:15 – 08:45Събуждане с музика, лична хигиена
08:45 – 09:00Събиране-Вдигане на знамето- Съобщения
09:00 – 09:30Закуска
09:30 – 10:00Подреждане и почистване на къщичките
10:00 – 10:30Проверка на къщичките
10:30 – 12:30Спортни дейности, плуване в морето или басейна
12:30 – 13:30Душ – Свободно време
13:30 – 14:30Обяд
15:00 – 17:00Следобедна почивка
17:00 – 17:30Следобедна закуска
17:30 – 19:30Спорт – Плуване в морето или басейна – Игри
19:30 – 20:15Творчески занимания – Хобита
20:15 – 20:30Събиране – Сваляне на знамето
20:30 – 21:00Вечеря
21:45 – 23:00Забавления – Състезания
23:00 Време за сън

Амбулатория и медицински персонал: Постоянно присъствие на медицински персонал в лагера и напълно оборудвана клиника са готови 24 часа в денонощието да се грижат за здравето на нашите малки приятели. Само на два километра от лагера се намира Здравен център за бърза медицинска помощ, един от най-модерните в Северна Гърция.

Безопасност: Сигурността на децата и лагера са от първостепенно значение за Pitsas Camp.  Лагерът разполага с:

 • Портиер на на главния вход с пазач 24 часа в денонощието
 • Нощен пазач, който цяла нощ наблюдава съоръженията в лагера
 • 24 часова защита на околностите от частна охранителна фирма
 • Ограждение на периметъра на лагера с огради високи два метра.
 • Гръмоотвод
 • Заземител на всяка къщичка
 • Лагерът е под наблюдение на охранителни камери

ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ЛИЧНИ ПРИНАДЛЕЖНОСТИ

 • Пижама/ достатъчно бельо/чорапи
 • Къси панталонки/ тениски
 • Панталони
 • Пуловер или жилетка
 • Анцузи
 • Дъждобран
 • Хавлиени кърпи ( за плаж, тяло, лице)
 • Два чифта бански, плувна шапка и шапка за слънце
 • Слънцезащитен крем
 • Джапанки
 • Маратонки
 • Четка за коса или гребен
 • Паста и четка за зъби
 • Шампоан/ сапун/ гъба
 • Фенерче
 • Манерка или друг съд за вода (необходим за преходите)
 • Платнена торба за мръсно пране
 • Здравна карта (копие)

По избор

 • Музикални инструменти
 • Любими книги
 • Театрални костюми
 • Настолни игри

Не носете

 • Видео игри
 • Ценни или опасни/остри предмети

ВНИМАНИЕ!

Всички лични принадлежности трябва да бъдат маркирани, защото лагерът НЕ носи отговорност за изгубени лични вещи.

Можете да се запишете за Летен лагер Тасос 2022 на място в учебните центрове на Училища ЕВРОПА или директно в Europe Go, като разпечатате, попълните, подпишете и ни изпратите сканирани необходимите документи на еmail: travel@europego.bg.

с Приложение 1 и Приложение 2

Плащане:

Плащането се извършва по сметка на ЮРЪП ГОУ ООД.

Лагерът се провежда при събиране на група от минимум 50 участници!
Краен срок за записване и заплащане на пълната такса: 21.07.2023 г.

Допълнително се заплаща:

Ферибот от Кавала до о-в Тасос – около 7 евро.

КАК ДА СЕ ЗАПИША?

Можете да се запишете за Летен езиков лагер Тасос 2023 на място в учебните центрове на Училища ЕВРОПА или директно в Europe Go, като разпечатате, попълните, подпишете и ни изпратите сканирани необходимите документи на еmail: travel@europego.bg.

ВАЖНО!!! За пътуването е необходимо да се представи декларация със съгласието на двамата родители детето да пътува извън границите на страната, с нотариална заверка на подписите.

Плащане:

Плащането се извършва по сметка на ЮРЪП ГОУ ООД.