ПРИРОДА, АРХИТЕКТУРА, КУЛТУРА - ТУК ИМА КАКВО ДА СЕ ВИДИ

Партньорите ни от Gateway School of English в Малта предлагат на своите гости по време на езиковите ваканции много дестинации и възможности за развлечения. Ето част от тях:

ЦЕЛОДНЕВНИ ЕКСКУРЗИИ:

 1. Екскурзия до село Попай и плаж в Анкър бей

Селцето Попай е изключително живописно място в северната част на острова. Не случайно е избрано за филмова площадка през 1980 г. за заснемането на музикалната продукция „Попай“, с участието на Робин Уилямс, който играе ролята на прочутия анимационен герой – моряка Попай. В момента селото е една от големите туристически атракции на Малта. Ще прекарате следобеда в залива Анкър бей (използвате всички плажни съоръжения, шезлонги и чадъри е включено в цената) а така също и в посещение на различните атракции, които селото предлага. Ще гледате и 15-минутен филм за историята на филмовата продукция.

 1. Екскурзия до рибарското село Марсакслок, басейна на св. Петър, Синята пещера

Рибарското село Марсакслок се намира в югоизточната част на остров Малта и е обект на неспирен интерес от страна на туристите. Местният неделен пазар е прочут с разнообразните си стоки и сувенири на атрактивни цени. Следващата дестинация е St. Peter’s Pool или басейнът на св. Петър – уникално заливче, врязано в скалите и Синята пещера – най-популярната атракция на скалния бряг в южната част на острова. Оттук може да се предприеме и пътуване с лодка до пещерата (не е включено в цената).

ПОЛУДНЕВНИ ЕКСКУРЗИИ

 1. Занаятчийското село Та’кали и Мдина

Пътуването започва с посещение на занаятчийското село Та’кали, където ще може да видите как малтийските занаятчии изработват традиционните сребърни филиграни, ръчно изработени стъклени съдове, гравирани камъни и местни дантели. Ще можете да си купите и сувенири. Следва посещение на град Мдина.

 1. Следобедна обиколка на Мдина

Пътуване до гр. Мдина, старата столица на Малта – мистериозно и отпускащо място. Обиколка с туристическо влакче. Град преживял много епохи, които могат да се видят и в архитектурата на града. Посещения на подземията на Мдина. Ще се насладите и на спиращите дъха гледки от бастионите.

 1. Обиколка на Слима и Сент Джулианс.

Опознавателна обиколка на Слима и Сент Джулианс, включваща най-интересните места и атракции, посещения на търговски улици и магазини.

 1. Вечерен боулинг в Eden Superbowl
  Една от най-големите атракции в Сент Джулианс, предлагаща всякакви възможности за забавление и почивка

5. Увеселителен аквапарк “Splash n’ Fun”/„Плискане и забавление“/

Най-големият увеселителен аквапарк в Малта с водни пързалки, плувни басейни, аркади и игри. Вълнуващо следобедно преживяване.

 1. Екскурзия до Golden Bay Beach .

Заливът и плажът са едни от най-известните и най-хубавите в Малта. Прекрасен пясък и кристално чиста вода.

 1. Екскурзия до Mellieha Bay Beach

Друг от прочутите плажове на Малта

 1. Посещение в Playmobil Fun Park
  Детски център за забавления, предлагащ различни занимания.

Gateway School of English организира и други дейности, включително спортни, полети със самолет за разглеждане на забележителности над малтийските острови, както и специализирани програми за групи. Организират се и екскурзии за големи ежегодни събития, които се провеждат в Малта /фестивал на хляба, на виното и др. /