ТОП ОФЕРТА

Почивка в Троянския балкан

Хотел Шато Монтан***

градина, открит и закрит басейн, сауна, студио за масажи, фитнес зала

02/451 16 31

Приказна почивка

Троянският балкан е приказно място през всички сезони – разкошна природа, отлични условия за зимни спортове, интересни културни и исторически забележителности.

За хотела

Хотел Шато Монтан*** се намира в централната част на Троян. От него се стига удобно до всяка част на града. Обстановката е елегантна, уютна – интериорът е решен в класически стил. Настаняването е  в единични и двойни стаи, студия и апартамент. Интериорът на хотел „Шато Монтан“ е решен в класически, елегантен стил -масивни мебели от дърво, земни цветове и пастелни нюанси, естествени материи. Елегантност, удобство, спокойствие, уют – атмосферата е подходяща за почивка, работа и забавление. За пълноценен отдих  хотел „Шато Монтан“ предлага  всички удобства: открит и закрит басейн, фитнес, сауна, масажи, разходки в планината.

Настаняването е  в единични и двойни стаи, студия и апартамент. Интериорът на хотел „Шато Монтан“ е решен в класически, елегантен стил, с масивни мебели от дърво.

Дете от 0 до 3 години се настанява безплатно.
За дете от 3 до 12 години, настанено на допълнително легло, с двама пълноплащащи родители, се доплаща 10.00 лв.
За допълнително легло възрастен или дете над 12г, настанено на допълнително легло с двама пълноплащащи родители, се доплаща 25 лв.

Забележителности в района

Запазените архитектурни комплекси в град Троян, Музеят на народните художествени занаяти и приложните изкуства, множеството приятни заведения, възможностите за разходки сред природата привличат почитателите на спокойната почивка. Троян е разположен по бреговете на река Осъм и е съумял да запази своето очарование през годините, което се дължи на съхранените архитектурни комплекси в типичния за региона възрожденски стил. Хотелът организира различни активности – екскурзия до ВИНПРОМ-ТРОЯН, където гостите може да се запознаят с тайните при производство на прочутата троянска сливова ракия, езда, преходи, разходки до близките природни и исторически забележителности – Троянски манастир, Беклемето, с.Чифлик, с. Шипково.

Троян е разположен по бреговете на река Осъм. Балканският градец е запазил своето очарование през годините, което се дължи на съхранените архитектурни комплекси с реставрирани къщи в типичния за региона възрожденски стил.  В началото на XIX век занаятите, и най-вече грънчарството, процъфтяват. Създава се прочутата троянска керамични школа. Традициите в това отношение са съхранени и до днес в Троян. Може да посетите и двата музея – Музеят на народните художествени занаяти и приложни изкуства и Природонаучният музей. Интерес представляват още: Къщата на Иван Хаджийски и художествената галерия.

Троянски манастир

Троянският манастир „Успение Богородично“ е построен на брега на река Черни Осъм, на 10 км от Троян. Основан е вероятно в края на XVI век и към момента е трети по големина в България. В края на 40-те години на XIX век Захарий Зограф изписва  северната вътрешна и външна стена на църквата. Стенописите на легендарния майстор  са запазени и всеки може да се наслади на красотата им. Няколко години по-късно е издигната и пететажна манастирска кула със звънарница. Части от нея са разрушени, после са реставрирани.

Беклемето

Курортният комплекс се намира на 22 километра от Троян и е начална точка за множество туристически маршрути през Троянския балкан. Природолюбителите могат да видят в естествената им среда защитени растителни видове като еделвайс, теменуга, самодивско лале.

Чифлик
Село Чифлик привлича посетители целогодишно със своите термални извори с минерална вода. Тук можете да се поглезите с всякакви спа процедури или просто да се отпуснете в топъл басейн с минерална вода.
Чифлик се намира на 15 км от Троян. От него можете да стигнете до връх „Козя стена“, да отидете до „Ушите“ – истински скален феномен, да видите еделвайс.
Планирайте и разходки из резерватите „Стенето“ и „Северен Джендем“ – на неговата територия има множество водопади с височина повече от 20 метра.

Шипково
Село Шипково е на 20 км от Троян. То е прочуто с топлите минерални извори и отличните условия за спа и балнеолечение. Лятото тук е прохладно, а през зимата не е много студено.В миналото в селото най-развитите занаяти са били килимарство и грънчарство. Посетителите му и днес могат да се сдобият от Шипково с изящни керамични изделия.

Крепостта Состра
Римският военен лагер Состра е разположен на 12 км северно от град Троян и на 28 километра южно от град Ловеч. Той се намира върху относително равен терен в долината на река Осъм. Край разкопките са намерени много монети, съдове, паметници. Най-ценната находка представлява древна тракийска маска от V-IV в. пр. Хр. Долината, в която е разположен е заобиколена от хълмове: Трапезица (550 м н.в.) на север, разклонение на Микренските височини (Попина могила и Попинка 500 м н.в.) на запад и Сулашкото (Калето 500 м н.в.) на изток. На юг долината се отваря между землищата на селата Дълбок дол и Добродан.