Езикова ваканция в Единбург

ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ И ВАКАНЦИИ В ШОТЛАНДИЯ

Edinburgh School of English е открито през 1969 г.  и бързо се налага като водещо езиково училище в Шотландия. Програмата, която се предлага, е вдъхновяваща и предизвикателна, а атмосферата създава усещане за откритост, сътрудничество и приятелство, което кара учениците да се връщат отново и отново. Учебните групи са малки, а преподавателите създават среда на приятелско сътрудничество и се фокусират върху всеки ученик и индивидуалните му потребности, което води до оптимален академичен напредък. Стимулира се развитието на критично мислене, задаване на въпроси, изказване на идеи и дискусии.

Езикови курсове за възрастни

Основна програма

27.5 учебни часа на седмица

Курсовете по общ английски език са фокусирани върху напредъка и са полезни за кариерното развитие. Уникално предимство на курса е, че предлага едновременно високо ниво на индивидуално внимание, микс от групови задачи и напътствани самостоятелни учебни сесии.

 • Уроци по езикови умения – граматически, логически и реторически уроци, които изграждат основните умение за структуриране на изреченията и за изграждане на теза.
 • Уроци, свързани с натрупване на речников запас и разбиране на текстове. Използват се разнообразни материали като литературни текстове, рубрики с новини, доклади и видеа, свързани с актуални проблеми. Има и часове, посветени на редактирането и резюмирането.
 •  Уроци по съставяне и анализ на текст – фокусират се върху писането в различни стилове. Анализите са фокусирани върху разбирането на текстовете като се набляга върху дискусии.
 • Комуникативни уроци, които стимулират увереност.
 • Общи уроци, на които учениците се събират в началото и в края на учебния ден, за да  споделят впечатления.
 • Устни уъркшопина учениците се дават предизвикателни задачи, с които да развиват изказа си. Насърчавани са да използват и езика на тялото.
 • Групови проекти – всяка седмица учениците работят в малки групи, за да изработят проект. Това им позволява да упражняват  писане във формален стил, презентиране, сътрудничество, организиране и планиране.
 • Курсова работа за критично мислене, ръководена от ментор. Курсовата работа е индивидуална и се изпълнява по време на курса. Тя е съобразена с нивото на ученика. В началото на всяка седмица менторът определя задачи, върху които ученикът да работи.

Съкратена програма с основни/най-важни понятия и умения

Програмата се състои от 18 часа/седмично. Учениците могат да останат в училището и след учебните часове, за да работят върху индивидуални задачи.

Интензивна програма

Към основната програма са добавени индивидуални уроци, за да може да се увеличи напредъкът и да се работи върху индивидуалните затруднения и сфери на интерес. Програмата е полезна за професионалисти, които искат да се фокусират върху тяхната специалност. Курсовете започват всеки понеделник през цялата година. Минимална възраст: 17 г.

Индивидуални уроци за специфични цели

 • За академична подготовка
 • За професионална специализация

Индивидуалните уроци предлагат на учениците програма, която е разработена според техните уникални изисквания. По този начин се постига максимален напредък, защото преподавателят може да се фокусира върху нуждите и личния стил на възприемане на ученика.

Учениците могат да използват тихите зони и центъра за самостоятелен достъп. По време на програмата преподавател и ученик изработват индивидуален план за действие, който ученикът да вземе със себе си, когато курсът приключи. Курсовете започват всеки понеделник през цялата година. Минимална възраст: 17 г.

08.45 – 09.00 – Обща сесия
09.00 – 10.00 – Умения за разговор
10.00 – 10.15 – Почивка
10.15 – 11.15 – Граматика, логика и реторика
11.15 – 11.30 – Почивка
11.30 – 12.30 – Уроци, свързани с натрупване на речников запас и разбиране на текстове
12.30 – 13.00 – Групов проект
13.00 – 14.00 – Обяд
14.00 – 15.00 – Уроци по съставяне и анализ на текст
15.00 – 15.15 – Почивка
15.15 – 16.15 – Курсова работа за критично мислене, ръководена от ментор
16.15 – 16.30 – Обща сесия: затвърждаване
16.30 – 17.30 или 18.00 – Индивидуален урок ( Ускорена програма )

Всички програми са примерни и могат да бъдат променени. Всички групи са с максимален размер от 8 човека, с изключение на умения за разговор и курсова работа за критично мислене, които са групи по 12 ученика. Всички учебни часове са с продължителност от 60 минути.

Подготовка за изпити

 • Cambridge First (FCE)
 • Cambridge Advanced (CAE)
 • Cambridge Proficiency (CPE)
 • IELTS
 • BULATS

Учениците развиват различни умения, които им помагат да се развиват в професията или в образованието си. Практическите задачи включват четене, писане, слушане, интерактивни устни упражнения. Всяка седмица се прави тест, с който да се проследи в кои области трябва да се обърне допълнително внимание. За да бъде подготовката особено ефективна за различните упражнения се засича време, правят се минали изпити и се учат стратегии за успех.

Ускорена подготовка за изпит

Ускорената подготовка за изпит включва и индивидуални уроци, на които да се наблегне на персоналните затруднения.

Курсовете започват всеки понеделник през цялата година.

08.45 – 09.00 – Обща сесия
09.00 – 10.00 – Умения за разговор
10.00 – 10.15 – Почивка
10.15 – 11.15 – Граматика, логика и реторика
11.15 – 11.30 – Почивка
11.30 – 12.30 – Уроци, свързани с натрупване на речников запас и разбиране на текстове
12.30 – 13.00 – Групов проект
13.00 – 14.00 – Обяд
14.00 – 15.00 – Уроци по съставяне и анализ на текст : изпитен фокус
15.00 – 15.15 – Почивка
15.15 – 16.15 – Курсова работа, свързана с практика за изпита
16.15 – 16.30 – Обща сесия: затвърждаване
16.30 – 17.30 или 18.00 – Индивидуален урок (Ускорена програма)

Всички програми са примерни и могат да бъдат променени. Всички групи са с максимален размер от 8 човека, с изключение на умения за разговор и курсова работа за критично мислене, ръководена от ментор, които са групи по 12 ученика. Всички учебни часове са с продължителност от 60 минути.

Курсове за учители

Курсове са подходящи за учители, чийто майчин език не е английският и които искат да развият нови идеи, техники на преподаване и да се срещнат с колеги от целия свят, с които да споделят опит, и да се развият професионално.

Курс “Активна методология”

Фокусът е върху методологиите на учене и на преподаване. Подходяща за учители в основно училище и на възрастни.

Продължителност – 2 седмици. 20 учебни часа/седмично

Курс за припомняне на език и методология

Целта му е да подобри компетенцията и увереността, както и да се подобри методологията, мениджмънта в класната  стая и практическите преподавателски умения. Курсът е подходящ за начални и основни учители.

Продължителност – 2 седмици. 27.5 учебни часа/седмично

Курс за свързани с езика предмети

Подходящ за преподаване на различни предмети на английски, предлага практични методи. Курсът е подходящ за начални и основни учители.

Продължителност – 2 седмици. 20 учебни часа/седмично

Разказване на истории

20 учебни часа/седмично

Произношение

20 учебни часа/седмично

Културна програма

Ученето на език в чужбина дава шанс за опознаване на една различна култура. Културната програма на Edinburgh School of English е  разработена така, че да представи културното и природно наследство на Единбург и да даде възможност на учениците да развиват езика по най-естествения начин.

Всеки понеделник седмицата започва с ориентационна обиколка, която има за цел да въведе учениците в историята на Единбург (и стара, и новата част на града са под закрилата на ЮНЕСКО) и да им даде практична информация от къде минават автобусите, къде да си купят СИМ карти и други важни неща. Единбург може да впечатли посетителите с многобройните си забележителности, а за тези, които искат още по-вълнуващи дейности, се организират изкачвания на хълма на Артур, посещения на вулкан, танцуване на традиционни шотландски танци.

През уикендите учениците могат да отидат на екскурзия до планините и островите наоколо. Edinburgh School of English работи с няколко местни туристически агенции, които могат да организират различни пътувания и приключения.

Опции за настаняване в Единбург

Настаняване в семейство

Шотландските семейства са известни с тяхното гостоприемство. Настаняването в семейство е перфектна възможност да се насладите на спокойствие в приятелски условия и да упражнявате английския си в естествена среда. Семействата са част от училищната общност и са проверявани, за да могат да осигуряват оптимални условия.

Настаняването в семейство включва:

 • Настаняване в единична стая
 • Закуска и вечеря всеки ден
 • Без друг ученик, който говори същия език в къщата
 • Самостоятелна баня може да бъде осигурена при запитване

Настаняване през лятото

Общежитие

Намира се близо до училището. От там минават много автобуси. Настаняването в общежитие включва закуска  и вечеря всеки ден.

Самостоятелно настаняване

Самостоятелни апартаменти се предлагат през юли и август, а студиа могат да бъдат осигурени при запитване.

Младежки лагери

ЗА МОТИВИРАНИ ТИЙНЕЙДЖЪРИ (14-17 г.)

Виж повече

Специални летни програми

Edinburgh School of English предлага специални летни програми за деца и младежи. Настаняването и обучението е в сърцето на Единбург.

Виж повече

Пишете ни за повече информация, конкретни оферти и детайли за различните курсове

Име и фамилия (задължително)

Email (задължително)

Телефон (задължително)

Дестинация и курс

Текст

Централен офис

Нашият офис работи за вас от понеделник до петък

Контактна форма

Свържете се с нас

Нашите оператори са готови да резервират вашата почивка!

Обади се сега!

Изпрати ни е-mail

Изпрати ни e-mail с детайли и въпроси за избрания курс.

Пиши ни сега!