Лятна ваканция с английски език в Малта

Мелиеха бей – най-после плаж с пясък

Българската група на Europe Go от летния езиков лагер в Малта вече посети и Мелиеха бей – един от най-красивите плажове в Малта.

 

Мелиеха бей - един от малкото пясъчни плажове в Малта.

Дълбоко врязаният в сушата залив осигурява спокойни води, които трябва ли да споменаваме, че са кристално бистри. Пясъкът не е като по нашето Черноморие, но все пак е по-добре от изобилстващите със скали заливчета в Малта.

Пясъкът на Мелиеха бей не е като на Златни пясъци, но все пак е пясък.
На плаж в Мелиеха бей

Боулинг вечер

Вечерта по програма е време за малко разкършване – в най-големия боулинг комплекс в Малта. Малко прохлада е добре дошла за нашите малтийски приключенци, а и спортната треска постепенно ги обхваща, включително и г-жа Радованова, придружаващия групата педагог от Училища ЕВРОПА.

 

И учителите могат да играят боулинг

Разходка във Валета

Българската група от езиковия лагер на Europe Go в Малта на разходка из Валета, столицата на Малта. Има какво да се види. Това е първият в историята град, построен на принципа на координатната мрежа на улиците, което позволява свежият морски въздух да циркулира свободно по улиците и да действа като своего рода климатик.

 

Площад във Валета

Градът е основан от великия магистър на Йоанитския орден Жан Паризо дьо ла Валет през 1566 г. Историята на града е пряко свързана с рицарите от Ордена на Св. Йоан. Съвременният облик на града е дело на италианския военен архитект Франческо Лапарели. Архитектурата на улиците и площадите на Валета e от средата на XVI век и варира от барок до модернизъм.

Градът заема площ от 55 хектара, а населението е едва 6 444 души. Във Валета има 320 архитектурни паметника, което я прави един от най-богатите на архитектурни паметници в Европа градове.

Поглед от върха на Валета

Градът е културен център на острова и има уникална колекция от църкви, дворци и музеи. Когато Бенджамин Дизраели, бъдещ британски министър-председател, посещава града през 1830 г., той го описва като “град на дворци, построен от джентълмени за джентълмени”, и отбелязва, че “Валета е равностойна по архитектура на която и да е друга европейска столица “, а в други писма я нарича ” сравнима с Венеция и Кадис “и” пълна с дворци, достойни за Паладио (най-известния ренесансов архитект) “.

 

От върха се откриват прекрасни гледки към града и морето.

Валета и заливът

Спомените от подобни места трябва да бъдат увековечени. Българската група е все по-сплотена и се чувства прекрасно.

 

Валета

Човек не може да устои да не направи една снимка, когато на пътя ти се озоват младоженци. Наистина красива булчинска рокля.

Време е за прибиране, утрешният ден ще предложи нови емоции.